Gå til hovedindhold

Kagehuset går efter guldet: Nu dufter det af sejr i Hovedgård



Mathilde Walbeck

Konditorelev Mathilde Walbeck viser både ro i hånden og smil i øjnene, når der skal kreeres dessert med wow-effekt. Hun repræsenterer Hovedgård i kategorien "pastry". (Foto: Privat)

Hovedgårds lokale bagerhjerter banker ekstra hurtigt i disse dage, for Kagehuset stiller op i konkurrencen om Danmarks Bedste Brød & Kager 2025. Og det gør de med både stolthed, passion og måske en lille snert af kanel i håret.

Af Jørn Kildall

”Vi synes egentlig, at vi laver det bedste brød og de bedste kager i Danmark, men det er der jo mange, der gør,” siger bagermester Henrik Kjær og trækker lidt på smilet, som om han godt ved, at der måske er en vis sandhed i ordene.

Onsdag d. 22. oktober rejser Henrik og konditorelev Mathilde Walbeck nemlig til Odense for at konkurrere mod bagere og konditorer fra hele landet – og dét i kategorier som rugbrød, specialbrød og pastry. Det hele foregår på Kold College, hvor der bliver både dej i håret og sved på panden. Professionelle dommere – og en række helt almindelige smagsdommere – skal finde ud af, hvem der virkelig kan noget med en skorpe og en sprøjtepose.

To fra Hovedgård i front: "Vi har forberedt os længe"

Henrik stiller op i kategorierne rugbrød og specialbrød, mens Mathilde giver den gas i pastry-feltet.

”Det er faktisk ikke første gang, vi er med,” fortæller Henrik. ”Sidste år fik vi en flot placering – og det var noget, der virkelig gjorde en forskel. Vores kunder var ellevilde. De skulle alle sammen prøve det der rugbrød, som dommerne havde sat tænderne i. Og vi fik da også lidt ekstra travlhed bag disken.”

Han nikker, som om han allerede kan dufte sejrsskamlen. ”Vi har forberedt os længe og grundigt for at nå endnu højere i år. Og jeg tror faktisk, det vil lykkes,” slutter han med et blik, der minder om én, der ved præcis hvor meget surdej, det kræver at blive nummer ét.

Henrik Kjær

Henrik Kjær fra Kagehuset i Hovedgård koncentrerer sig om detaljerne – for selv et rugbrød skal have charme, hvis man vil være Danmarks bedste. (Foto: Privat)

Lokal stolthed med flormelis på toppen

Konkurrencen er arrangeret af BKD – Bager- og Konditormestre i Danmark – og har til formål at fejre håndværket. Ikke det håndværk med søm og skruer, men det med kerner, krummer og kærlighed.

Og uanset hvordan det går i Odense, så er én ting sikker: Hovedgård er allerede vinder af noget vigtigt – nemlig at have sit helt eget Kagehus med ambitioner og bagværk, der trækker både folk og duftsporer til fra nær og fjern.

Reklamer

Læs ugens avis

 

Reklamer