Henrik fra Kagehuset tog brød fra hylden – og fik en pris
HOVEDGÅRD - Bagermester Henrik Kjær i Hovedgård er kendt for sine solide rugbrød og et smil bag disken. Nu har han bagt sig til en tredjeplads i konkurrencen om Danmarks bedste rugbrød – med et brød, han knap havde forberedt.
Tekst og foto Jørn Kildall
Hos Kagehuset i Hovedgård er der altid gang i ovnene – og i snakken. Og her i november var der ekstra meget at smile af. Bagermester Henrik Kjær har nemlig fået et præmieskilt, der nu hænger synligt på væggen i butikken. En tredjeplads i Danmarks Bedste Rugbrød er ikke bare flot – det er noget, der luner.
– Ja, det var ikke engang med et særligt udviklet brød, griner Henrik og læner sig ind over disken. – Jeg har en elev, Mathilde, som gerne ville prøve kræfter med konkurrencer. Og så tænkte jeg: “Lad os nu bare gøre det.” Så jeg tog et af de rugbrød, vi har på hylden i butikken – og afleverede det. Bum. Det blev til en tredjeplads.
"Nummer ét tæller mest"
Henrik er ikke fremmed for konkurrencer. Tværtimod.
– Jeg har været med til mange, og ja, vi har da fået nogle præmier med hjem igennem årene, siger han med et beskedent smil.
Men denne gang var det anderledes.
– Der var faktisk sket en lille fejl i papirerne, indrømmer han. – Havde jeg udfyldt dem korrekt, så havde vi nok fået en andenplads. Men altså, det er jo min egen skyld, siger han og trækker på skuldrene. – Det skal du ikke skrive, siger han så med glimt i øjet.
Sådan en kommentar bliver selvfølgelig mellem os – næsten.
Men én ting står klart: Henrik vil mere.
– Nummer ét... Det er jo den, man tæller. Ikke?
Et brød med mange kerner – og mange fans
Brødet, der fik hæder, er ikke nyt. Det er en gammel kending for kunderne.
– Det er vores mest solgte rugbrød. 80 procent kerner. Det flyver ud ad døren, fortæller Henrik.
Og nu, hvor det har fået en flot placering i en landsdækkende konkurrence, ja, så hjælper det også lidt på salget, indrømmer han.
– Når vi får omtale, når vi kommer i avisen – så kan vi godt mærke det. Det er godt. Rigtig godt.